Suknelės už mažesnę kainą

Savo spintą atnaujinti ir papildyti suknelėmis mėgsta dažna moteris, tačiau dažniausiai taip pasielgti paskatina ne būtinybė, o pamatyta suknelės akcija prekybos centre, rūbų parduotuvėje. Tuo tarpu esant poreikiui, kaip tyčia, nepavyksta rasti akcijos, kurios metu siūlomos suknelės už mažesnę kainą. Išeitis – interneto svetainės, kuriose pateikiamos prekės tik su nuolaidomis.

Tokiose svetainėse suknelės akcija bus nuolatinis reiškinys, tad kuomet prireiks suknelės, galėsite būti tikra, kad rasite gerą kainos pasiūlymą. Be abejo, modelių pasirinkimas yra kiek labiau ribotas nei įprastose prekybos vietose, tačiau net iki kelių kartų mažesnė kaina tai bent jau iš dalies kompensuoja.

Jei kur nors kitur pamatote akciją, gali būti labai sunku palyginti akcijinę prekės kainą su kitų vietų įprastomis kainomis, tuo tarpu perkant minėtu būdu internete – visos palyginimo galimybės Jūsų rankose, Jums tereikia atsiverti kitas elektronines parduotuves ar įprastų parduotuvių kaininius, akcinius leidinius ir palyginti ten esančias kainas bei suknelės akciją.

Įsigyti pigesnę suknelę akcijų ir nuolaidų portale nėra sunku ar pavojinga. Tai niekuo nesiskiria nuo įprastų elektroninių parduotuvių, išskyrus tai, kad dauguma prekių yra surenkama iš skirtingų pardavėjų, taikančių nuolaidas, bet net jei ir perkate keletą suknelių, kurių pardavėjai skirtingi – mokate tik vieną kartą (už visas sukneles) į akcijų portalo sąskaitą. Taip sutaupote kelis litus, kurie būtų sumokami bankui už kiekvieną pavedimą.

Suknelės akcija Jums gali būti labai naudinga, todėl reikėtų kartais užmesti akį į siūlomas akcijas ir jei už akių užkliūva patinkanti suknelė – ją įsigyti, taip nepraleisite puikaus šanso artimiausiame renginyje, net jei tai ir smulki šventė, atrodyti puikiai pasipuošus visiškai nauja suknele, kuris Jums kainavo gerokai pigiau nei bet kuri kita suknelė perkama įprastose prekybos vietose. Jei manote, kad toks apsipirkimo būdas Jums priimtinas ir įdomus, išmėginkite jį nors ir šiandien – kiekvieną dieną siūloma bent viena suknelės akcija, o kartais ir kelios dešimtys puikiausių pasiūlymų su didžiulėms nuolaidomis.

Televizija vs knygos

Knygos

Kai imame kalbėti apie televiziją, neretai mintyse iškyla vaizdinys: nepatenkinta mama bara vaiką už tai, kad šis prie televizoriaus praleidžia per daug laiko – vietoj to, jog skaitytų knygas. Tiesą sakant, tėvai nuolat galvoja, kad televizija yra tai, nuo ko vaikai priklausomi ir dėl ko nesimoko. Na, bent galvojo iki tol, kol atžalos „neperėjo“ prie kompiuterių. Vis dėlto mokytis galima ne tik iš knygų, tačiau ir iš televizijos. Kai kuriais atvejais televizija gali būti net naudingesnė nei knygos.

Pirmiausia, televizija apima tiek pat, o gal ir net daugiau informacijos nei knygos. Yra specialūs kanalai, transliuojantys specializuotas laidas, skirtas, pavyzdžiui, istorijai, gamtai, menui, politikai, sportui ir taip toliau. Nuolat galime sekti naujausias žinias iš viso pasaulio, galime rinktis kanalą, kuris tuo metu labiausiai atitinka mūsų poreikius. Anksčiau televizijos laidos buvo skirtos daugiausia publikos linksminimui, dabar yra daugiau mokslinių laidų, suteikiančių informacijos apie tai, kas domina. Kuriamos atskiros laidos vaikams – kalbama apie aktualius, svarbius dalykus, mokoma bendravimo ir kitų įgūdžių.

Televizijos pranašumas – populiarumas ir plati auditorija, dėl to ji gali pasiekti ir ugdyti daug daugiau žmonių nei knygos. Negana to, ji gali pasitelkti ne tik žodžius – be tekstų pateikiami ir vaizdai bei garso įrašai. Toks derinys vienoje vietoje knygas, regis, sumala į miltus – juk daug patogiau mokytis, pavyzdžiui, anglų kalbos, žiūrint televizijos šou, kuriame kalbama angliškai, o titrai ekrane pateikiami gimtąja kalba arba atvirkščiai. Tokiu atveju užsienio kalbų mokytis yra daug paprasčiau ir lengviau nei tiesiog šiaip skaitant knygą, kurioje pateikti patarimai, kaip tarti vieną ar kitą užsienio kalbos žodį ar frazę.

Galima teigti, kad televizija skatina vaikus mokytis ir net siūlo sferas, į kurias galima gilintis. Specializuotų knygų skaitymas gali būti nuobodus, ypač jei vaikas yra verčiamas tai daryti, o knyga jam atrodo visiškai neįdomi. Parašyti žodžiai vaikus migdo, jie pameta mintį, ypač jei jiems patiems sudėtinga susikaupti. Tuo tarpu televizoriaus ekrane rodomas rašytojo, atradėjo, poeto, mokslininko portretas, pristatomi jo gyvenimo darbai, veikla gali sudominti. Pavyzdžiui, pasitelkiami vaizdo įrašai, kompiuterinės projekcijos, galima naudoti įvairias balso intonacijas, atkreipiančias dėmesį, taip lengviau akcentuoti svarbius dalykus.

Žinoma, atrodo, jog tokiu atveju knygos visai nebereikalingos – pasodink vaiką priešais televizorių ir užaugs jis iškalbus, išsilavinęs ir protingas. Tačiau televizija nėra visagalė. Taip, iš televizijos galime išmokti tikrai daug, ja patogu naudotis, tačiau net ir ji gali būti žalinga. Itin svarbus finansinis aspektas. Daugiau laiko praleidžiant prie televizoriaus suma sąskaitose už elektrą gali ženkliai šoktelti. Dar vienas dalykas – regėjimas. Yra net taisyklės, nurodymai, kokiu atstumu bei kampu nuo žiūrovo turėtų būti televizoriai, kad nebūtų pakenkiama akims. Vis dėlto vaikus priešais televizorių paliekantys tėvai neatkreipia dėmesio, kaip elgiasi jų vaikas, o vėliau jau tenka ieškoti būdų koreguoti prastėjantį regėjimą. Lygiai tas pats galioja ir laikysenai – kaip ir skaitant, sėdime, gulime patogiai, bet ne visada tai būna tinkamiausia poza mūsų sveikatai.

Reziumuojant galima teigti, kad televizija gali būti naudojama kaip tradicinių popierinių knygų pakaitalas dėl savo universalumo, siekiant kuo daugiau sužinoti ir išmokti. Bet koks yra mokymosi iš televizijos efektyvumas, dar nežinia – nors laiko žiūrėdami įvairias laidas žmonės praleidžia tikrai daug, neaišku, kiek informacijos iš viso šio srauto jie įsisavina ir panaudoja vėliau.

Kokias klaidas daro jaunieji rinkdamiesi fotografą bei ruošdamiesi fotosesijai?

Ko gero, net nereikia sakyti, kiek laiko bei pastangų atima tinkamas pasiruošimas vestuvėms: būtina surasti pobūvio vietą, muzikantus, šventės vedėją, fotografą, užsakyti patiekalus bei gėrimus, šventinius fejerverkus, pasirūpinti dekoracijomis bei kvietimais. Tad nieko keista, jog daugelis porų į pasiruošimo šventei procesą įtraukia ir kitus žmones arba visus su šventės organizavimu susijusius klausimus patiki spręsti vedybų planuotojai. Tačiau yra porų kurios organizuoja šią svarbią gyvenimo šventę savarankiškai. Savaime suprantama, jog labai dažnai nepavyksta išvengti klaidų, susijusių su viena ar kita sritimi. Fotografija – tai pat ne išimtis. Būtent dėl šios priežasties pasidomėsime, kokias klaidas daro jaunieji rinkdamiesi fotografą bei ruošdamiesi fotosesijai.

Viena svarbiausių klaidų, kurią daro jaunieji yra netinkama fotografo paieška. Savaime suprantama, jog visi jaunavedžiai nori, kad jų vestuvių akimirkas įmažintų tik profesionalus vestuvių fotografas. Tad nieko keista, jog dažna pora galvoja, kad rasti profesionalų fotografą vestuvėms yra išties sunki užduotis. Tačiau iš tikrųjų taip nėra, tereikia žinoti, jog fotografo paieškos procesas – nesudėtingas ir greitas. Viskas, ką jums padaryti, tai į paieškos sistemos laukelį įvesti keletą paprastų frazių: profesionalus vestuvių fotografas Klaipėda arba profesionalus vestuvių fotografas Kaunas. Tam, kad tai padarytumėte, prireiks tik kelių sekundžių, o dar po kelių – išvysite geriausius rezultatus.

Yra dar viena svarbi klaida, kurią būtina aptarti. Labai dažnai jaunos poros, besiruošiančios vestuvėms išsirenka fotografą, tačiau pamiršti tiksliai išsiaiškinti, kiek kainuoja viena ar kita fotografo paslauga ir ar užsisakius didesnį kiekį paslaugų bus taikoma nuolaida. Būtent dėl to vėliau kyla įvairių nesusipratimų, kurie apkartina nuotaiką. Kad taip nenutiktų ir jums, apie paslaugas bei galimas nuolaidas paklauskite iš anksto.

Rinkdamiesi vestuvių fotografą jaunieji dažnai padaro ir dar vieną klaidą – pasitiki rekomendacijomis. Dėmesį verta atkreipti į tai, jog ruošdamiesi savo vestuvėms dauguma jaunavedžių yra linkę pasikliauti kitų rekomendacijoms dėl pobūvių vietos, fejerverkų, puokščių bei kitų šios šventės atributų. Tad vestuvių fotografas – ne išimtis. Tačiau reikia žinoti, kad jei vienai jaunavedžių porai patiko vieno ar kito vestuvių fotografo teikiamos paslaugos, jos nebūtinai patiks ir kitai. Savaime suprantama, neverta praleisti progos pasidomėti tuo, ką jums siūlo draugais ar pažįstami, tačiau galutinį sprendimą priimkite patys.

Yra keletas klaidų, susijusių su fotosesija, kurias taip pat daro jaunieji. Bene pati svarbiausia – pernelyg nuobodžios fotosesijos. Vestuvinė fotosesija organizuojama vieną kartą gyvenime, tad ji turėtų būti išties įdomi bei originali. Prie jaunavedžių daromų klaidų galima priskirti ir tai, jog jaunos poros atsisako įvairių teminių rekvizitų fotosesijos metu. Reikia pabrėžti, jog nėra nė vienos priežasties, kodėl reikėtų jų atsisakyti: rekvizitai kainuoja nedaug, be to, galima pasidaryti jų patiems, pagyvina fotosesiją, suteikia išradingumo.

Itališka virtuvė: tradicijos, perduodamos iš kartos į kartą

Itališkas maistas

Maisto ruošimas yra svarbus ritualas kiekvienam italui, todėl išskirtiniai receptai yra perduodami iš kartos į kartą. Italų gaminami patiekalai išsiskiria nepakartojamu ingredientų ir įvairių prieskonių deriniu. Nors itališka virtuvė yra maistinga ir gardi, viso pasaulio gyventojus ji žavi savo išskirtiniu lengvumu, t. y. patiekalais, kurie neapsunkina mūsų skrandžio. Šiandien itališki restoranai turi minias gerbėjų tiek Europoje, tiek kituose žemynuose.

Dažniausiai Italija suvokiama kaip makaronų, picų, ekspreso bei kapučino kavos šalis, tačiau ši valstybė garsėja ir įvairiomis daržovėmis, vaisiais (šalyje auga daugiau nei 200 skirtingų rūšių vynuogių), alyvuogių aliejumi, žuvimi, sūriais bei vynais. Italija išsiskiria ne tik minėtųjų produktų gausa, bet ir išskirtiniu jų paruošimo būdu, pvz., daržovių italai neverda – jie jas troškina savo sultyse arba riebaluose.

Nacionaliniu italų patiekalu laikomi įvairių rūšių makaronai. Iš makaronų gaminami patiekalai dažniausiai vadinami vienu žodžiu „pasta“. Italų makaronai būna pačių įvairiausių formų bei dydžių, o jų paruošimo būdai tarpusavyje skiriasi gana stipriai – makaronai gali būti verdami, patiekiami su skirtingais padažais, kepami orkaitėje, įdaromi mėsa ar daržovėmis ir t. t. Viena populiariausių makaronų rūšių yra spageti makaronai. Jie yra itin ilgi ir dažniausiai patiekiami virti. Tiesa, populiarūs ir stori tuščiaviduriai makaronai, kurie užpildomi specialiu įdaru. Daug dėmesio sulaukia ir itališka lazanija. Tai sluoksniuotas patiekalas, sudarytas iš kelių makaronų lakštų, mėsos, daržovių ir padažo. Tiek makaronais, tiek lazanija galima pasimėgauti ir Lietuvoje – mūsų laukia itališki restoranai Klaipėdoje, Vilniuje ir kituose miestuose.

Daug klientų dėmesio sulaukia ir iš ryžių pagamintas rizoto. Šis patiekalas panašus į plovą, tik gaminamas su įvairiausiais priedais. Šiandien egzistuoja bent keli šimtai rizoto variantų, o šio patiekalo populiarumas beveik nenusileidžia gardžiajai italų pastai ar picoms. Itin dažnai itališki patiekalai ruošiami su išskirtiniu Parmezano sūriu, kuris paprastai patiekiamas sutarkuotas. Šis sūris turi būti brandinamas bent kelis metus, kol tampa sausas ir lengvai pjaustomas. Itin garsi ir itališka sriuba. Beje, nors italai sriubos neišrado, jos pavadinimas kilo būtent iš jų kalbos: „zupa“ itališkai reiškia tai, kas yra geriama. Šiuo metu sriuba puodelyje yra vienas mėgstamiausių italų valgių.

Patys italai valgo gana daug ir pakankamai lėtai. Paprastai italo pietūs susideda net iš 3–6 patiekalų. Visų pirma mėgaujamasi įvairiais užkandžiais ir salotomis, vėliau ragaujamas pirmasis patiekalas. Paprastai tai būna makaronai, rizota, sriuba bei košė. Pagrindinis (antrasis) patiekalas dažniausiai būna sudarytas iš jūrų gėrybių arba mėsos, sūrio bei daržovių. Paprastai drauge su pagrindiniu patiekalu yra patiekiamas ir garnyras, kurį sudaro makaronai arba karštos daržovės, ryžiai. Italija garsėja ir išskirtiniais savo desertais. Dažniausiai jie yra gaminami iš sūrio bei vaisių. Desertui priskiriamos ir išskirtinės italų kavos: kapučino bei ekspreso. Negalima pamiršti ir vyno – tai nacionalinis italų gėrimas, todėl ant valgių stalo visuomet stovi ąsotis vyno. Vakarieniaudami italai paprastai mėgaujasi šaltais patiekalais, pvz., salotomis, mišrainėmis ar sūriu.